HANGİ MESLEK ALANLARINDA EĞİTİM ALABİLİRİM?
Okulumuz Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;
Anadolu Meslek Programı (AMP),
Anadolu Teknik Programı (ATP),
Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL)
olarak eğitim ve öğretimini bir müdürlük altında sürdürmektedir.
ANADOLU MESLEK PROGRAMI (AMP)
9. sınıfta belirli derslerden ilgili mevzuatta belirtilen başarıyı gösteren öğrenciler okul içerisinde başarı notlarına göre bölümleri tercih ederek puanları derecesinde bölümlere yerleşmektedirler. Yabancı dili İngilizce olup, öğretim süresi 4 yıldır. Öğrencilere orta öğretim seviyesinde asgari genel kültür ve uygar bir dünya görüşü kazandırılması yanında, çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki formasyon verilmek suretiyle, öğrencileri iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programların uygulandığı, endüstriyel teknik okullardır.
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP)
Merkezi sistem sınav puanına göre öğrenci alır. Anadolu Teknik Programlarında doğrudan, alana öğrenci kaydı yapılır. Anadolu Teknik programında bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak verilmektedir. Bu programa devam eden öğrenciler son sınıfta 3 gün işletmelere gitmezler. Bunun yerine alan eğitimine başladıkları yılın sonundan itibaren toplam 40 gün staj yaparlar. Yabancı dili İngilizce olup, öğretim süresi 4 yıldır. Anadolu Teknik Lisemizde; Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanında eğitim öğretim yapılmaktadır.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (MAÖL)
Mesleki Açık Öğretim Lisesi, bir mesleğe yönelik eğitim veren okulları ifade etmektedir. Meslek derslerinizi okulun belirlemiş olduğu gün ve saatlerde yüz yüze eğitim yoluyla alırsınız. Meslek derslerine ait sınavlar, okul idaresinin görev verdiği öğretmenler tarafından yapılır. Diğer derslerinizi ise (Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Fizik v.s.) genelde kayıtlı olduğunuz ilçede olursunuz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından test usulü sınava tabi tutulursunuz.
Meslekî Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki meslek liselerinin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü bir modeldir. Halen yönetmelik gereği ders geçme ve kredi sistemine göre mezun vermektedir. Okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Lisesi; Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, İnşaat Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanlarında mevcut olup, Diğer alanlarda öğrenci talebine göre açılmaktadır. 242 kredi ile mezun olunmaktadır. Bu 242 kredinin 126 kredisi meslek derslerine ait, 116 kredisi branş derslerine aittir.
Okulumuzda:
Bilişim Teknolojileri Alanı
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı
Elektrik–Elektronik Teknolojileri Alanı
İnşaat Teknolojisi Alanı
Makine Teknolojisi Alanı
Metal Teknolojisi Alanı
Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı
Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı
Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı
Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı
olmak üzere toplam 10 alan bulunmaktadır.