Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://edirneeml.meb.k12.tr
Adres : Çavuşbey Mahallesi Horozlubayır Sokak No37 Merkez/EDİRNE
VİZYON : Osmanlıdan günümüze uzanan meslek köprüsünü, yetiştirdiği meslek adamları ile muasır medeniyetler seviyesine getirmektir.
MİSYON : Geleceğin iş dünyasının beklentilerine cevap verebilecek, bilgi ve teknoloji üretimini sağlayacak, üstün nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için sürekli kendini yenileyen, eleştirel düşünen, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen, çağın teknolojisini yakalayabilen, ondan en iyi şekilde yararlanıp bunlara katkı sağlayabilen, öz kültürünü tanıyan, koruyan, kendine güvenip fikirler üretebilen, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerde kendini ifade edebilen, zeka ve kabiliyetini en üst düzeyde kullanabilen, insan haklarına saygılı, onu daima savunan, çalışkan ve mesleğine bağlı bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : MEB Uluslararası 11.Robot Yarışması ( Konya-2017 )Sumo kategorisinde 12.lik, Trakya Üniversitesi’nin düzenlediği 3.RoboTrak´17 Robot Yarışması Sumo kategorisinde 1.lik, Mini sumu kategorisinde 3.lük

Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl
Servis :
Ulaşım : Tüm Belediye otobüsü hatları ile okulumuza ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Çavuşbey Mahallesi Horozlubayır Sokak No:37 Merkez EDİRNE
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Edirne´nin merkezindedir.Saraçlar caddesine, Bankalar caddesine çok yakındır.Vilayet ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hemen yanındadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuz futbol,futsal,badminton,kros,satranç takımları İl ve İller arası müsabakalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz MEB´in düzenlediği ve Trakya Üniversitesinin düzenlediği Robot Yarışmalarına her yıl katılmaktdır.11 yıldır liseler arası geleneksel fotoğraf yarışması düzenlemektedir.
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK projelerine başvuru yapmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : "Öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için okuma-yazma ve matematiği sevdirme stratejileri" isimli ortak olduğumuz projemiz tamamlanmıştır. "Elektrikli ve Hibrit Otomobil teknolojileri Stajı" isimli ortak olduğumuz projemiz tamamlanmıştır. "Yüzünü Rüzgara Dön" isimli ortak olduğumuz projemiz tamamlanmıştır. "Değişim Gelişim Etkileşim için Avrupa'dayız" isimli koordinatörü olduğumuz projemiz tamamlanmıştır.